Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hivatalosan is a mozgás éve lesz az idei

Aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet.

Forrás: MTI2024. 01. 25. 17:02
Novák Katalin: a mozgás éve lesz 2024 hivatalosan is
Forrás: Facebook/Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is a mozgás évévé nyilvánította 2024-et Novák Katalin köztársasági elnök. Az erről szóló köztársasági elnöki határozatot csütörtökön Gyulán írta alá a Békés vármegyében tartózkodó államfő – közölte a Sándor-palota az MTI-vel.

A köztársasági elnök határozatában felkérte az állami és a civil szféra képviselőit, hogy a rendelkezésükre álló eszközök segítségével tegyék meg mindazokat az intézkedéseket, amelyek mindenki számára elérhetővé teszik a testmozgást, és hozzájárulhatnak az egészséges, aktív életmódra törekvő személyes elhatározások sikeres megvalósulásához.

Novák Katalin támogatja és szorgalmazza az állami és a civil szféra képviselőinek erőfeszítéseit és együttműködését olyan rendezvények, programok, kezdeményezések megvalósításában, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához, valamint Magyarország szépségeinek a felfedezésére ösztönöznek.

A köztársasági elnök a magyar családokat, baráti, iskolai és munkahelyi kisközösségeket arra biztatja, hogy legyenek elkötelezettek a mindennapos testmozgás és az aktív kikapcsolódás mellett. Ha tehetik, induljanak el például az Országos Kéktúra útvonalán, a folyamatosan bővülő kerékpáros úthálózaton és használják ki a folyóink adta vízitúra-lehetőségeket.

A mozgás éve célkitűzéseinek hatékony megvalósítását sportszakmai tanácsadói kör segíti.

Aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet,

ott lehetünk gyermekeink, unokáink mellett – hangsúlyozta Novák Katalin. A mozgás jelentős mértékben elősegíti a mentális egészség megőrzését, a szellemi teljesítőképesség javulását. Az egyéni aktív életmód közösségi szinten jelentős hatással bír, nagymértékben hozzájárulva egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához – tette hozzá.

Elköteleződve a sportolás, a mindennapos mozgás, az egészséges, aktív életmód népszerűsítése, valamint a magyar családok aktív kikapcsolódásra történő ösztönzése mellett, figyelembe véve, hogy 2024-ben labdarúgó Európa-bajnokságot és nyári olimpiai játékokat is rendeznek, a 2024. évet ezúton a mozgás évévé nyilvánítom

– rendelkezett a köztársasági elnök.

Novák Katalin először újévi köszöntőjében fogalmazta meg: 

Legyen 2024 a mozgás éve is!

Borítókép: Novák Katalin a határozat aláírásakor (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.